بهترین هاست برای سایت من کدام است؟ مقایسه انواع هاست

چه هاستی برای سایت مناسب است ؟

فهرست محتوا

اگر برای اولین بار است که یک وب سایت می سازید قطعاً میدانید که به هاست یا سرور میزبانی نیاز دارید، میزبانی(هاست) بسیار مهم است و اغلب هنگام انتخاب هاست دچار سردرگمی میشوند که کدام هاست بهتر است. سه مورد از رایج ترین روش ها برای تهیه هاست عبارتند از هاست اشتراکی، هاست سرور مجازی (VPS) و هاست ابری. خوشبختانه، دانش فنی گسترده برای سرعت بخشیدن به این تکنیک های میزبانی لازم نیست.

هاست چیست؟

به عبارت ساده هاست یا میزبانی وب (Web Hosting) فضایی است که فایل ها و محتوای وبسایت خود را در آن ذخیره و نگهداری میکنید.در اصل میزبانی وب یا هاست به شما امکان نشر وبسایت در اینترنت را میدهد.در واقع هاست بستری مناسب برای سرور و نرم افزارهای مرتبط با آن فراهم میکند تا وبسایت شما بتواند بصورت پیوسته و بدون قطعی در دسترس کاربران قرار گیرد.

هاست اشتراکی، سرور مجازی ( vps ) یا هاست ابری؟

انتخاب بهترین و مناسب ترین هاست برای وب سایت شما به عوامل متعددی از جمله نیازهای عملکردی، الزامات امنیتی، محدودیت های هزینه، الزامات مقیاس پذیری و ترجیحات مدیریت سرور بستگی دارد.و شما باید با در نظر گرفتن عوامل مختلف هاست مناسب را برای سایت خودتان تهیه کنید.

به طور کلی ۵ نوع هاست یا سرویس میزبانی وجود دارد، هاست اشتراکی ، هاست سرور مجازی(vps) ، هاست ابری ، سرور اختصاصی و هاست وردپرسی که سه مورد از اینها که در شروع مطلب اشاره کردیم جزو رایج ترین و پر کاربردترین ها هستند .در ادامه مطلب این سه مورد را به طور اختصاصی بررسی میکنیم.

در این مقاله میخواهیم به بررسی نحوه عملکرد هر تکنیک میزبانی، مزایا و معایب کلیدی آن و نحوه مقایسه آن با گزینه های جایگزین بپردازیم.

هاست اشتراکی

با رویکرد میزبانی مشترک، به این صورت است که سرور وب سایت و منابع آن، از جمله پهنای باند و فضای ذخیره سازی، با سایر سایت های میزبانی شده به اشتراک گذاشته می شود. به طور معمول، یک مالک وب سایت نمی داند چه کسی یا کدام وب سایت ها بستر میزبانی را با آنها به اشتراک می گذارند.

هر مشتری در پلتفرم دارای محدودیت منابع سرور است که توسط بسته پلتفرم میزبان تعیین می شود. در حالی که بسیاری از ارائه دهندگان هاست اشتراکی دارای بسته های متعدد با سطوح دسترسی به منابع متفاوت هستند، همه مشتریان در نهایت فضای یکسانی را اشغال می کنند.

با یک مثال میزبانی اشتراکی را بیشتر توضیح میدهیم تا کاملا برایتان قابل درک باشد.

اگر میزبانی مشترک را به عنوان اجاره آپارتمان با هم اتاقی ها در نظر بگیرید: شما یک اتاق در فضای آپارتمان دارید.ولی دسترسی به منابع کلیدی، مانند آشپزخانه، حمام و اتاق نشیمن ، بین همه ساکنان مشترک است.

میزبانی اشتراکی رایج ترین روش میزبانی است زیرا مقرون به صرفه ترین است، اما با معایب احتمالی همراه است. اگر منابع سرور به اندازه کافی قوی نباشد که بتواند چندین کاربر را مدیریت کند یا اگر کنترل‌های امنیتی وجود نداشته باشد، ممکن است وب‌سایت شما کند بارگذاری شود، دسترسی به آن دشوار باشد و به طور بالقوه در معرض خطر قرار گیرد.

مهم ترین مزایا و معایب هاست اشتراکی عبارتند از:

مزایای هاست اشتراکی

مقرون بصرفه و مناسب برای کسب و کارهای نوپا و کوچک

نیاز به تخصص فنی ندارد

سرور از پیش پیکر بندی شده

بدون نیاز به مدیریت و نگهداری از سرور

معایب هاست اشتراکی

امکان دسترسی به تنظیمات و پیکربندی سرور وجود ندارد.

افزایش ترافیک در سایر وبسایت ها میتواند باعث کند شدن سرعت وبسایت شما شود.

هاست VPS (سرور مجازی)

با میزبانی سرور خصوصی مجازی (VPS)، کاربران همچنان فضای سرور فیزیکی یکسانی را به اشتراک می گذارند، اما ارائه دهنده میزبانی یک لایه مجازی را در بالای سیستم عامل سرور نصب می کند. این لایه سرور را به پارتیشن جدا می کند و به کاربران اجازه می دهد تا سیستم عامل و نرم افزار خود را نصب کنند.

در این مورد، شما آپارتمان خود را اجاره می‌کنید ، شما مستقیماً اتاق‌ها و منابع را با دیگر صاحبان وب‌سایت به اشتراک نمی‌گذارید، اما همچنان در معرض محدودیت‌های منابع بزرگ‌تر خود ساختمان هستید.

به عنوان مثال، اگر همه شیرهای آب گرم خود را در حالت انفجار کامل بچرخانند، کل مجموعه به سرعت تمام می شود. اگر همه سایت ها از حداکثر فضای پهنای باند استفاده کنند، همه با کاهش سرعت مواجه خواهند شد.

ماهیت نیمه خصوصی VPS آن را به روش میزبانی ایده آل برای سایت های متمرکز بر مصرف کننده از جمله فروشگاه های آنلاین و مشاغل کوچک تبدیل می کند. با این استراتژی، زمان بارگذاری سریع‌تر، امنیت بهبود یافته و عملکرد کلی سایت را افزایش خواهید داد.

در حالی که این رویکرد مطمئناً مزایای خود را دارد، VPS نیز دارای معایبی است. VPS به دانش فنی بسیار بیشتری برای مدیریت سرور نیاز دارد، بنابراین اگر برای اولین بار که وبسایت میسازید، شاید بهتر باشد از روش سرور مشترک استفاده کنید.

علاوه بر این، شما مسئولیت بیشتری برای محافظت از وب سایت دارید ، یک سرور VPS با پیکربندی نادرست می تواند آسیب پذیری های امنیتی مهمی ایجاد کند.

مزایای هاست سرور مجازی

مهمترین ویژگی آن داشتن منابع اختصاصی است

ترافیک سنگین سایت های دیگر تأثیری بر عملکرد سایت شما ندارد

قابلیت سفارشی سازی دارد

دسترسی root به سرور

مهمترین معایب هاست VPS

برای مدیریت سرور مجازی داشتن تخصص فنی لازم است

در عین مقرون به صرفه بودن این هاست،در برخی موارد ممکن است کاربران مجبور شوند برای مدیریت سرور مجازی یک توسعه دهنده را استخدام کنند که این امر مستلزم پرداخت هزینه است.

هاست ابری

هاست ابری(Cloud Hosting)

سرور ابری در اصل یک سرور مجازی است که در یک محیط رایانش ابری اجرا می شود. از طریق یک پلتفرم رایانش ابری که از راه دور از طریق اینترنت قابل دسترسی است، ساخته، میزبانی و تحویل داده می شود.به عبارت دیگر در هاست ابری از چندین سرور مجازی برای میزبانی سایت استفاده میشود.

در اینجا، شما کل ساختمان آپارتمان را اجاره می کنید. ساختمان های دیگری نیز در همین بلوک وجود دارد که از منابع برق و آب شهر استفاده می کنند، اما هیچ ارتباط فیزیکی وجود ندارد.

سرورهای ابری به صاحبان وب سایت احساس ثبات و امنیت می دهند زیرا هر نرم افزار احتمالی از محیط وب سایت شما جدا است. هیچ سرور ابری دیگری روی سرور ابری شما تأثیری نخواهد داشت و سرور ابری شما تأثیری روی سرورهای دیگر نخواهد داشت. با سرورهای فیزیکی، بارگذاری بیش از حد توسط کاربر دیگر احتمالاً می تواند بر روی سایت شما تأثیر بگذارد.

این نشان دهنده مزیت اصلی میزبانی ابری است: قابلیت اطمینان. ماهیت توزیع شده استقرارهای ابری به این معنی است که حتی اگر یک سرور از کار بیفتد، سرورهای دیگر می توانند به سرعت مدیریت را در دست بگیرند. سرورهای ابری همچنین سطحی از مقیاس پذیری را ارائه می دهند که در گزینه های دیگر یافت نمی شود.

اگر به دنبال رشد وب سایت خود هستید و می خواهید سرور شما با این تغییرات در قدرت سرور سازگار باشد، یک سرور ابری به شما امکان می دهد در صورت نیاز حافظه و قدرت پردازش را اضافه کنید. با یک سرور فیزیکی، چنین رشدی نیاز به خرید سخت افزار جدید گران قیمت برای همگام شدن با رشد سایت دارد.

اما این بدان معنا نیست که میزبانی ابری بدون مشکل بالقوه است. این گران‌ترین گزینه میزبانی است و بدون برنامه مشخص برای استقرار و بهینه‌سازی وب‌سایت، ممکن است از منابع بیشتری از آنچه نیاز دارید استفاده کنید ، و برای آن هزینه کنید.

مزایای هاست ابری

کاهش احتمال خرابی نرم افزارها و سخت افزارهای سرور

تعادل ترافیک سرورها و جلوگیری از حملات DDos

محدود نشدن به منابع یک سرور

معایب هاست ابری

هزینه بالاتر نسبت به دیگر هاست ها

عدم امکان دسترسی همیشگی به root

حالا که با هر کدام از سرویس های میزبانی آشنا شدید، بیاید با توجه به اصول اولیه، به مقایسه دقیق‌تری از این انواع هاست بپردازیم و عملکرد آنها را با یکدیگر مقایسه کنیم.

مقایسه ها را با بررسی در مورد برخی از شباهت ها و تفاوت های کلیدی بین میزبانی مشترک و استقرار VPS شروع می کنیم.

میزبانی اشتراکی در مقابل VPS

هاست اشتراکی دارای چندین کاربر است که منابع سرور فیزیکی یکسانی را به اشتراک می گذارند. در همین حال، راه حل های VPS، منابع سرور را به طور منطقی پارتیشن بندی می کنند تا حریم خصوصی و کنترل بیشتری را فراهم کنند.

آیا VPS سریعتر از میزبانی مشترک است؟

در حالی که VPS و میزبانی مشترک بر اصل اساسی متکی هستند ، چندین کاربر که سرور فیزیکی یکسانی را به اشتراک می گذارند ، راه حل های VPS دسترسی بیشتری به منابع سرور فراهم می کنند. در نتیجه، میزبانی VPS عملکرد بهتری نسبت به گزینه های میزبانی مشترک با کاهش زمان بارگذاری و پهنای باند بهبود یافته ارائه می دهد.

سرور مجازی یا هاست اشتراکی، کدام امن تر است؟

با پیاده‌سازی یک لایه مجازی در بالای سیستم‌عامل‌های سرور، نمونه‌های VPS به طور منطقی از سایر «قطعات» سرور جدا هستند و به شما امکان می‌دهند کنترل‌های امنیتی خود را پیاده‌سازی کنید.

در همین حال، در محیط‌های میزبانی مشترک، همه کاربران به مجموعه‌ای از شیوه‌های امنیتی متکی هستند و اگر همسایگان دیجیتالی شما اشتباه کنند، داده‌های شما نیز ممکن است در معرض خطر قرار گیرند.

VPS یا هاست اشتراکی،کدام گران تر هستند؟

سرورهای میزبانی مشترک معمولاً ارزان‌تر از همتایان VPS خود هستند، از این رو سطح خوبی از دسترسی، عملکرد یا امنیت سرور را ندارید. شایان ذکراست که همه VPS و هاست های اشتراکی یکسان ایجاد نمی شوند. قبل از خرید، ویژگی‌ها، گزینه‌ها و قیمت‌ها را برای هر کدام مقایسه کنید.

حالا بیایید تفاوت های بین هاست ابری و اشتراکی را بررسی کنیم.

هاست ابری در مقابل هاست اشتراکی

میزبانی ابری دسترسی به منابع درخواستی و مقیاس پذیر در فضای ابری را فراهم می کند. هاست اشتراکی متکی به یک سرور فیزیکی است که توسط چندین کاربر مشترک است.

آیا میزبانی ابری سریعتر از میزبانی اشتراکی است؟

میزبانی ابری به لطف یک مدل میزبانی متفاوت به طور قابل توجهی سریعتر از میزبانی مشترک است: سرورهای مجازی جایگزین پشته های فیزیکی می شوند و این امکان را برای ارائه دهندگان فراهم می کند تا سرعت و عملکرد را بهینه کنند.

در حالی که فضای ابری و میزبانی مشترک، هر دو از منابع مشترک استفاده می‌کنند، منابع موجود در فضای ابری به سخت‌افزار فیزیکی خاصی وابسته نیستند ، در عوض، می‌توان آن‌ها را بر حسب تقاضا افزایش داد.

هاست ابری یا اشتراکی،کدام امن تر است؟

میزبانی ابری امن‌تر است ، تا زمانی که کنترل‌های امنیتی مناسب را اجرا کنید. در حالی که راه‌حل‌های ابری معمولاً شامل ابزارهای امنیتی اساسی می‌شوند، سفارشی‌سازی در مقیاس به میزبان‌های وب جداگانه واگذار می‌شود. هرچه سرورهای میزبانی شما بهتر باشد، امنیت شما در فضای ابری بهتر است.

هاست ابری یا اشتراکی، کدام گران تر است؟

میزبانی اشتراکی ارزان تر از گزینه های ابری هستند. در حالی که هزینه‌ها در فضای ابری مقیاس‌پذیر هستند ،هرچه بیشتر استفاده کنید، بیشتر پرداخت می‌کنید، از گزینه‌های مشترک اولیه پیشی می‌گیرند.

در نهایت، به مقایسه میزبانی ابری و راهکارهای VPS میپردازیم.

میزبانی ابری در مقابل VPS

راه‌حل‌های میزبانی ابری از سرورهای مجازی برای ارائه مقیاس‌بندی سرویس بر اساس تقاضا و سرعت بهبود یافته استفاده می‌کنند. در همین حال، پیشنهادات VPS از پارتیشن‌های مجازی در سرورهای فیزیکی برای دسترسی به منابع اختصاصی و حفظ حریم خصوصی بیشتر استفاده می‌کنند.

آیا میزبانی ابری سریعتر از VPS است؟

به شرطی که اتصال آخرین مایل شما سریع و ایمن باشد، میزبانی ابری سریعتر از جایگزین های VPS است. حجم انبوه منابع موجود برای وب سایت های میزبان هزینه به این معنی است که آنها به طور موازی از ارائه های VPS بهتر عمل می کنند.

با این حال، اگر چندین نمونه VPS را روی یک سرور فیزیکی خریداری کنید، عملکرد اغلب قابل مقایسه است.

هاست ابری یا VPS ،کدام امن تر است؟

بستگی دارد. ارائه دهندگان ابر معمولاً کنترل های امنیتی از پیش ساخته شده ای را ارائه می دهند که خطر کلی حمله یا سازش را محدود می کند. امنیت اولیه VPS چندان قوی نیست، اما اگر مهارت فنی برای استقرار و مدیریت کنترل‌های امنیتی پیشرفته دارید، می‌توانید به طور موثر از دارایی‌های کلیدی دفاع کنید.

ماهیت توزیع شده ابر نیز در امنیت نقش دارد. اگر سخت افزار فیزیکی هک شود، سایت شما می تواند به سرعت به پشته های منابع دیگر منتقل شود. اگر سخت افزار VPS به خطر بیفتد، همه سایت ها ، صرف نظر از کنترل های امنیتی فردی آنها ، در معرض خطر قرار می گیرند.

میزبانی ابری یا VPS کدام گران تر است؟

هزینه های VPS و راه حل های میزبانی ابری اغلب قابل مقایسه هستند. دلیل آن این است: شما برای اولویت های مختلف هزینه می کنید. در فضای ابری، مقیاس‌پذیری و دسترسی از اهمیت بالایی برخوردار است. در محیط های VPS، کنترل و امنیت اولویت اصلی شماست.

اگر یک فرد بصری هستید یا می‌خواهید این گزینه‌های میزبانی را کنار هم مقایسه کنید، جدول زیر را که ایجاد کردیم بررسی کنید.

مقایسه میزبانی وب

هاست ابریهاست VPSهاست اشتراکی
   دسترسی به منابع بزرگ ،اما به اتصال شما بستگی دارد بر اساس تعداد “برش” سرور خریداری شده توسط سایر کاربران محدود شده استکارایی
     بالا    در حد متوسط    کم   هزینه 
       کنترل کامل بر دسترسی امنیتی و محیط      به طور منطقی از سایر کاربران جدا است اما با محدودیت های فیزیکی سرور کنترل می شودبر اساس کنترل های سرور موجودامنیت
  منابع را می توان در صورت تقاضا اضافه کرد  سخت افزار جدید مورد نیاز است  سخت افزار جدید مورد نیاز است مقیاس پذیری
سرورها را می توان به طور خودکار مدیریت کرد یا مطابق با نیازهای شما تغییر داد به دانش فنی بیشتری برای اطمینان از امنیت و به روز رسانی منظم نیاز داردمدیریت آسان، کنترل محدود بر محیط میزبانیدسترسی
     نرم‌افزار، ابزار و منابع را بر حسب تقاضا اضافه کنید – اما با افزایش مقیاس هزینه بیشتری بپردازید    کنترل بیشتر بر روی استقرار اما خطر بالقوه اگر سرورها به درستی پیکربندی نشده باشند  دسترسی به منابع و ویژگی ثابت شدهسفارشی سازی 

اکنون اجازه دهید چند نمونه میزبانی وب را بررسی کنیم تا ببینیم چگونه همه این گزینه ها و متغیرها توسط ارائه دهندگان واقعی اعمال و ارائه می شوند.

یک نوع میزبان وب را انتخاب کنید

هاست اشتراکی، VPS و هاست ابری مزایا و معایب منحصر به فردی را برای وب سایت شما ارائه می دهند. گزینه ها را مقایسه وبررسی کنید تا بسنجید که بهترین گزینه برای وب سایت و نیازهای کسب و کار شما چیست.اگر نیاز به کمک یا مشاوره در این زمینه دارید مشاوران ما در کدنویس شما را راهنمایی میکنند ،برای دریافت مشاوره رایگان با ما در ارتباط باشید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست مشاوره رایگان

فرم تماس زیر را تکمیل نمایید. در اولین فرصت با شما تماس خواهیم گرفت.

اطلاعات تماس
اطلاعات تکمیلی

همچنین جهت ارتباط سریعتر میتوانید از  طریق تلگرام و واتساپ نیز با ما در ارتباط باشید.