استراتژی UX چیست و چرا مهم است؟

استراتژی UX چیست و چرا مهم است؟

فهرست محتوا

کاربران و بازدیدکنندگان دلیل اصلی موفقیت وب سایت هستند. اما با وجود بیش از 400 میلیون وب‌سایت فعال آنلاین در هر زمان، اجرای استراتژی تجربه کاربری (UX) مناسب برای جلب توجه کاربران نه تنها کار راحتی نیست بلکه کاری دشوار است. علاوه برا این شما باید کاری کنید که آنها را به اندازه کافی علاقه مند نگه دارید تا نرخ تبدیل کابران به خریدار را افزایش دهید.

وقتی کاربران وارد سایت شما میشوند برای اینکه نرخ خروج از سایت و ناامیدی کاهش پیدا کند، باید اقدامات طراحی سایت را بر پایه بهبود تجربه کاربری ux قرار دهید. در حالی که فغالیت های اولیه UX عمدتاً بر سرعت بارگذاری وب سایت و صفحه متمرکز بود، اما اخیراً این رشته گسترش پیدا کرده است و اکنون، سایت‌ها به استراتژی‌های UX کامل نیاز دارند تا تأثیر محتوا و کارایی سایت را به حداکثر برسانند و از خروج کاربران از سایت جلوگیری کرده و نرخ تبدیل را افزایش دهند.

در ادامه به بیان مفهوم در حال تحول استراتژی UX میپردازیم، چرایی اهمیت آن را بررسی میکنیم و چند نمونه از استراتژی ux با کیفیت را در عمل مرور میکنیم.

استراتژی UX (تجربه کاربری) چیست؟

هر چه تجربه کاربر در سایت شما بهتر باشد، شانس شما برای جلب توجه و ایجاد علاقه و نرخ تبدیل کاربر به مشتری بیشتر خواهد بود. استراتژی ux یک فرآیند برنامه ریزی استراتژیک است که نه تنها اهداف کسب و کار، بلکه نیازهای مصرف کنندگان واقعی برند را نیز در بر میگیرد.

استراتژی UX با شناسایی اینکه کدام ویژگی‌ها بر تجربه کلی کاربر بیشتر تأثیر می‌گذارند، کدام عملکردها به بهبود بیشتر نیاز دارند و اینکه چگونه با استفاده از فناوری و در نظر گرفتن محدودیت‌های بودجه فعلی این نیازها را برآورده می‌کنند، به دستیابی نتایج مطلوب از تجربه کاربری کمک میکند.

در عمل، استراتژی UX اهداف کسب و کار شما را با قابلیت های فناوری اطلاعات و نیازهای کاربر برتر شما ترکیب می کند تا اطمینان حاصل شود که نیازها و سؤالات مرتبط کاربران را با پاسخ های مناسب برطرف می کنید.

استراتژی UX (تجربه کاربری)

اجزای استراتژی UX مناسب

یک برنامه استراتژی ux تجربه کاربری مناسب شامل موارد زیر است:

  • چشم انداز بلند مدت
  • نوآوری
  • تحقیقات مشتری
  • طرح

چشم انداز بلند مدت

این مرحله ساده است. شما باید قبل از ترسیم استراتژی خود، هدف نهایی خود را بدانید. این مسئله به شناخت کاربر هدف شما و آنچه می خواهید برای آنها ارائه دهید بستگی دارد. با داشتن چشم انداز بلند مدت ، شما می توانید تصمیم بگیرید که کدام بخش از سایت خود را در جلو و مرکز قرار دهید.

به عنوان مثال، هدف اصلی و چشم انداز بلند مدت شما ممکن است ایجاد یک انجمن بصری و در دسترس برای آموزش توسعه دهندگان وب باشد. در این صورت، شما بر دوره هایی که در صفحه اصلی ارائه می دهید تأکید خواهید کرد. همچنین می توانید یک انجمن تعاملی را به بخش برجسته ای از سایت خود تبدیل کنید.

نوآوری

یک استراتژی UX خوب همیشه بر اساس فناوری جدید و نیازهای مشتری در حال تکامل است. همچنین شما باید بر نوآوری در شرکت خود تأکید کنید و هرگز از وضعیت موجود راضی نباشید.و دائماً در حال بروزرسانی دانش و فناوری خودتان باشید.

شما می توانید طراحی خود را با استفاده از عناصر پیشرفته در سایت خود بروزرسانی کنید. این ممکن است شامل عناصر متحرک، دسترسی درجه یک، و عناصری برای همگام شدن با دنیای همیشه در حال تغییر ،بهترین شیوه های SEO باشد.

تحقیقات مشتری

مانند هر کسب و کاری، در وبسایت هم همه چیز با مشتریان شما شروع می شود.پس تعریف هر محصول در سایت باید با توجه با خواست و نیاز مشتریان انجام شود. نکته مهم در مورد استراتژی UX این است که شما می توانید با داشتن یک سیستم پشتیبانی مناسب، بازخوردهای کاربران را بلادرنگ جمع آوری کنید. با تجزیه و تحلیل رایج ترین مسائلی که توسط مشتریانتان مطرح می شود، همواره میتوانید در جریان مشکلات کاربران باشید و مشکلات و نقاط ضعف را رفع کنید.

اگر در فرآیند طراحی مجدد وب سایت خود هستید، می توانید با تمرکز و دقت و جمع آوری اطلاعات از مشکلات و سؤالات کاربران یک چک لیست آماده کنید و سپس می توانید این بازخورد را در استراتژی UX خود برای راه اندازی مجدد وبسایت خود بگنجانید.

طراحی

طراحی سایت شما باید واضح باشد و برای مشتری ارزش داشته باشد، از نظر بصری خوشایند باشد و محصول شما را تکمیل کند. در هنگام طراحی سایت، شما باید بر انتخاب طرح، رنگ، فونت و تصاویر محصول مناسب متمرکز شوید.

اگر در زمینه طراحی متخصص نیستید، با شخصی که سابقه طراحی گرافیکی یا توسعه وب دارد کار کنید.

چرا استراتژی UX اهمیت دارد؟

احتمالاً آماری را دیده‌اید یا شنیده اید که اغلب به این مورد اشاره می‌شود مبنی بر اینکه اگر سایت‌ها در عرض سه ثانیه بارگیری نشوند، کاربران سایت را ترک کرده و برای جستجوی اهداف خود به سایتهای دیگر میروند. اگرچه این یک معیار ارزشمند و مهم است و گوگل اخیراً سرعت بارگذاری صفحات سایت را به عنوان بخشی از تجزیه و تحلیل رتبه بندی سایت ها در نظر میگیرد اما سرعت بارگذاری صفحات سایت به تنهایی برای ارائه یک استراتژی UX عالی کافی نیست.

به گفته گوگل، با افزایش زمان بارگذاری صفحه از یک ثانیه به سه ثانیه، احتمال خروج کاربر از سایت 32 درصد افزایش می یابد . با این حال، 73 درصد از طراحان وب بر این باورند که طراحی غیررسپانسیو دلیل اصلی خروج بازدیدکنندگان از وب سایت است.

علاوه بر این، 49 درصد از متخصصان دیجیتال و بازاریابی که با آنها مصاحبه شده و نظراتشان مورد بررسی قرار گرفته است، بهبود UX خود را به عنوان اولویت اصلی خود در سال 2022 ذکر کردند. بیش از دو سوم متخصصان دیجیتال می گویند UX بر رضایت مشتری تأثیر مثبت دارد. علاوه بر این، 62٪ می گویند که درک برند را بهبود می بخشد .

طبق نظر سنجی ها و تحقیقاتی که اخیراً صورت گرفته است، برخی از مواردی که باعث خروج کاربران از سایت میشود شامل موارد زیر است:

  • ۲۴ درصد از کاربران عدم اعتماد به صفحات سایت را دلیل خروج از سایت مطرح میکنند. مانند حرکت تصادفی بخش های مختلف سایت، عدم نمایش صحیح المان های صفحه، مشاهده خطاهای ۴۰۴ و لینک های شکسته
  • ۲۰ در صد از کاربران تأخیر در بارگذاری صفحات سایت را دلیل خروج از سایت اعلام کرده اند.
  • ۱۵ درصد وجود تبلبغات پاپ آپ را مطرح میکنند.
  • و ۱۳درصد نیز آگهی های درج شده در صفحات را دلیل خروج اعلام کرده اند.

برای صاحبان مشاغل، مفهوم واضح است: در حالی که سرعت صفحه به ورود کاربران به سایت شما کمک می کند، برای نگه داشتن آنها در سایت کافی نیست. اگر صفحات به درستی بارگیری نمی شوند، پیمایش دشوار است، یا تبلیغات طاقت فرسا هستند، تمام مزیتهایی که بوسیله زمان بارگذاری سریع ایجاد کرده اید، تقریباً فوراً از بین می رود.

استراتژی ux تجربه کاربری باید همواره بر اساس رفتارهای مشتریان تغییر یابد، مواردی مانند ورود کاربران از طریق تلفن همراه به سایت و یکپارچه سازی عملکرد سایت در دستگاههای مختلف، باعث ایجاد تجربه کاربری مناسب برای کاربران میشود.

به زبان ساده، اگر می خواهید فروش بیشتری داشته باشید و وفاداری مشتری را افزایش دهید، به یک استراتژی UX قوی نیاز دارید.

چرا استراتژی UX مهم است؟

یک استراتژی UX هم برای کسب و کار و هم برای کاربران نهایی مهم است. بدون داشتن استراتژی مناسب، شما اساساً کور می شوید. شما هیچ ایده ای از اینکه به کجا می روید و هدفتان چیست، چگونه به مقصد خود خواهید رسید یا اینکه آیا در حال پیشرفت هستید یا نه، نخواهید داشت.

در اینجا چند دلیل وجود دارد که چرا کسب و کار شما به استراتژی UX نیاز دارد.

چرا استراتژی UX مهم است؟

استراتژی UX مهم است. زیرا به مدیران شرکت کمک می کند تا ارزش طراحی UX را ببینند. همسویی در سطح شرکت را تقویت می کند. یک معیار واضح از موفقیت را ارائه می دهد. اولین ذهنیت و برداشت کاربر از سایت را در سراسر شرکت ایجاد می کند. تمام نقاط تماس بین هدف برند و تجربه مشتری را به هم متصل می کند.

1. به مدیران شرکت کمک می کند تا ارزش طراحی UX را ببینند.

یک استراتژی UX نقشی را که طراحی در کمک به کسب‌وکار در دستیابی به اهدافش ایفا می‌کند، از بهبود وفاداری مشتری گرفته تا افزایش سهم بازار گرفته تا دادن مزیت رقابتی به کسب‌وکار نسبت به شرکت‌هایی که طراحی را اولویت‌بندی نمی‌کنند، نشان می‌دهد. این به مدیران شرکت، مشتریان و ذینفعان کمک می کند تا ارزش کاری که تیم UX شما انجام می دهد را درک کنند.

با یک استراتژی عالی UX، مدیریت متوجه خواهد شد که تیم UX دقیقاً روی چه چیزی کار می‌کند، چگونه کار آن‌ها بر نتایج نهایی کسب‌وکار تأثیر می‌گذارد، و چگونه پیاده‌سازی طراحی خوب در حال حاضر می‌تواند به کسب‌وکار در صرفه‌جویی در منابع برای رفع اشتباهات در آینده کمک کند.

2. همسویی در سطح شرکت را تقویت می کند.

یک استراتژی UX اهداف تجاری، نیازها ،انتظارات کاربر و پشته فناوری کسب و کار را همسو می کند. این یک چشم انداز کلی را نشان می دهد که هر تیم باید به سمت آن حرکت کند.

داشتن این استراتژی به عنوان مرجع تیم تضمین می کند که همه متحد هستند و با یک هدف تصمیم می گیرند. این نه تنها باعث ارتقای همکاری داخلی می شود، بلکه باعث صرفه جویی در زمان و منابع در طول فرآیند طراحی می شود و یک تجربه برند منسجم را برای مشتریان فراهم می کند.

3. معیار واضحی از موفقیت را فراهم می کند.

ایجاد یک استراتژی UX مستلزم تعیین اهداف UX هوشمند قبل از شروع یک پروژه است. دانستن اینکه به چه چیزی می‌خواهید برسید، چگونه می‌خواهید به آن برسید و چگونه پیشرفت خود را اندازه‌گیری کنید، از هدر دادن زمان، انرژی و منابع برای روش‌های طراحی بیهوده و تلاش‌های ناموفق جلوگیری می‌کند.

در عوض، شما قادر خواهید بود تأثیر تصمیمات خود را بر تجربه نهایی مشتری بسنجید و محصول را در جهت درست حرکت دهید.

4. اولین ذهنیت کاربر از سایت را در سراسر شرکت ایجاد می کند.

هدف اصلی یک طراح UX ایجاد محصولاتی است که نیارهای مناسب را برای افراد مناسب و کاربران هدف حل کند. این هدف با هدف مدیران بالاتر، که بیشتر نگران بازگشت سرمایه، حاشیه سود و درآمد سالانه هستند، متفاوت است.

یک استراتژی UX خوب شامل تجزیه و تحلیل تحقیقات کاربر است که به همه از جمله طراحان، بازاریابان، نمایندگان خدمات مشتری و مدیران عامل کمک می‌کند تا کاربران نهایی، اهداف و نقاط ضعف خود را بهتر درک کنند.

با داشتن یک استراتژی ux خوب می توانید تصمیمات مشتری محوری بگیرید که منجر به افزایش نرخ تبدیل و افزایش فروش، شهرت برند قوی تر و مزیت رقابتی در بازار می شود.

5. تمام نقاط تماس بین اهداف برند و تجربه مشتری را به هم متصل می کند.

هر محصولی که بفروشید، احتمال زیادی وجود دارد که بسیاری از شرکت‌های دیگر همان محصولات را با وعده حل مشکلات مخاطب هدف شما ارائه دهند. وقتی وعده برند شما با تجربه واقعی مشتریان شما از محصول شما مطابقت ندارد، احتمال اینکه کاربران به سراغ برند معتبرتری بروند بیشتر است.

یک استراتژی UX تضمین می کند که آنچه کسب و کار شما نوید می دهد با آنچه کاربران هنگام استفاده از محصول شما احساس می کنند همسو باشد. همچنین به شما نشان می‌دهد که چگونه می‌توانید وعده برند و تجربه مشتری را بیشتر هماهنگ کنید و در نهایت اعتماد به برند و وفاداری مشتری را افزایش دهید.

مثال‌هایی از استراتژی UX مناسب

1. گوگل

صفحه جستجوی گوگل چیزی از زیبایی UX است. دلیل آن این است که: ساده است و دقیقاً همان چیزی را که انتظار دارید انجام می دهد. در حالی که گزینه هایی برای دسترسی به Gmail، Google Images یا حساب Google شما وجود دارد، اکثریت قریب به اتفاق صفحه وب فضای سفید است.

خطوط تمیز و حداقل بهم ریختگی نوار جستجوی مرکزی را به تمرکز اصلی تبدیل می کند و در مورد نحوه عملکرد جستجو نیز ،کاربران به هیچ عنوان سردرگم نمی شوند.

2. لینکدین

فرآیند ورود لینکدین نمونه‌ای عالی از UX است که به راهنمایی کاربران از طریق بهبود تجربه‌شان کمک می‌کند. در هنگام ورود، به صورت گام به گام کمک میکند تا پروفایل خود را به درستی تکمیل کنید. به کاربران جدید وظایف خاصی برای انجام دادن داده می شود که به آنها کمک می کند “بهترین استفاده را از لینکدین ببرند”، هرکدام از وظایف به مراحل ساده ای تقسیم می شود که با یک کلیک شروع می شود.

این طراحی تعاملی ساده کاربران را درگیر نگه می دارد و در کنار افزایش زمان حضور کاربر در سایت، در عین حال مزایایی را که می توانند از خدمات لینکدین بدست بیاورند را به آنها منتقل کند.

3. Rover

سرویس مراقبت از حیوانات خانگی، Rover، یک تجربه UX برتر را از لحظه ورود کاربران به صفحه اصلی ارائه می دهد. بازدیدکنندگان فرم ساده‌ای پیدا می‌کنند که می‌پرسد چه نوع مراقبتی را می‌خواهند، شبانه‌روزی، نشستن در خانه، راه رفتن با سگ، و غیره. سپس فرم از محل زندگی آنها، زمانی که نیاز به مراقبت دارند و اندازه سگ یا گربه دارند می‌پرسد.

با استفاده از این اطلاعات، Rover می‌تواند به سرعت نتایج جستجوی مرتبطی تولید کند که زمان صرف شده توسط کاربران را برای غربال کردن اطلاعات مراقبتی که در شرایط آنها صدق نمی‌کند را کاهش می‌دهد.

برخلاف دو نمونه قبلی ما، Rover رویکردی دقیق به UX خود دارد تا دریابد که چگونه می‌تواند بهترین نتایج را برای مشتریان خود ارائه دهد.

چگونه استراتژی UX خود را بهبود بخشیم

جسی جیمز گرت(Jesse James Garrett) یکی از پیشگامان طراحی UX، بیان میکند که زمانی صحیح بودن اجرای استراتژی ux قابل بررسی است که یک آمار کامل از مشاهدات صفحات توسط کاربران را حمع آوری نمایید.

بنابراین چگونه مطمئن می شوید که استراتژی UX واقعاً نتایج مورد نظر را ارائه می دهد؟

چگونه استراتژی UX خود را بهبود بخشیم

میتوان این فرآیند را به سه مرحله زیر تقسیم کرد.

1. شرایط فعلی را در نظر بگیرید.

برای رسیدن به جایی که می خواهید بروید، باید بدانید کجا هستید. این مورد با ارزیابی اقدامات UX فعلی در وب‌سایت شما شروع می‌شود. هدف این است که شناسایی کنید که چه صفحاتی از وبسایت به درستی کار می کند، و آیا کاربران تعاملات درستی با آنها دارند؟ چه صفحاتی جایگاه مناسبی ندارند و نظر کاربران را جلب نمیکنند، و اینکه چه تغییراتی اولویت اصلی شماست.

در حالی که بازخورد مشتری ارزشمند است، در عین حال در ابتدای راه اندازی سایت ممکن است جمع آوری داده ها و اصلاعات و بازخورد مشتریان می تواند دشوار باشد. در همین حال، میتوانید از کارکنان خود بخواهید تا وب سایت فعلی شما را بررسی کنند و بازخورد صادقانه (و ناشناس) ارائه دهند. این فرآیند می تواند به شناسایی شکایات رایج و مکرر کمک کند و شما بتوانید مرحله بعدی استراتژی UX را برنامه ریزی کنید.

2. شناسایی اهداف خاص

مرحله بعدی شناسایی و تعریف اهداف خاص است. اگر بازخورد اولیه کاربران از سایت نشان می دهد که طراحی سایت شما گیج کننده و خسته کننده است، باید تغییرات و اصلاح این موارد را در اولویت قرار دهید.

با این حال، امکان دارد گستردگی سایت و ویژگی‌ها و عملکردهای آن، روند انجام تغییرات و اصلاحات مورد نیاز را دشوار کند. هنگامی که بخشی از سایت خود را تغییر می دهید، سایر قسمت های دیگر که به آن وابسته هستند نیز باید تغییر کنند که این امر ممکن است باعث ایجاد یک حلقه نا امید کننده شود.

در عوض، اهداف خاصی را انتخاب کنید. به عنوان مثال، اگر پیمایش منو در سایت فعلی وردپرس شما دست و پا گیر است، از آنجا شروع کنید. قبل از اینکه اقدام به تغییرات در بخش های دیگر کنید،ابتدا این مشکل را رفع کنید .

3. نقشه کار را ترسیم کنید

هنگامی که اهداف کلیدی UX را شناسایی کردید، به یک برنامه گام به گام برای رفع آنها نیاز دارید. مثال یک سایت وردپرس را در نظر بگیرید. اگر هدف شما بهبود مسیریابی است، چه ابزارهایی به شما در دستیابی به این هدف کمک می کنند؟ آیا به قالب یا تم جدید نیاز دارید؟ مجموعه ای متفاوت از پلاگین ها؟ آیا خود سایت به تجدید و طراحی مجدد نیاز دارد تا اطمینان حاصل شود که آیتم های منو مرتبط هستند و دسترسی به آن آسان است؟

با ترسیم نقشه کار UX خود قبل از شروع به کار، می توانید خطر اشتباهات احتمالی را کاهش دهید و کیفیت نتایج نهایی را افزایش دهید.

شاخص های کلیدی تجربه کاربری ux

سنجش معیارها جهت درک تغییرات در سرعت صفحه، سئو و نرخ تبدیل مهم است. اما چگونه میتوان تأثیر تلاش‌های UX و دستاوردهای استراتژی UX خود را اندازه‌گیری کرد؟ برای این کار میتوانید از این شاخص های کلیدی تجربه کاربری استفاده کنید.

1. داده های کلی ترافیک و بازدید سایت

ترافیک بیشتر معمولاً نشان می دهد که تغییرات UX که ایجاد می کنید شروع به کار کرده اند. با اندازه‌گیری داده‌های ترافیک در صفحات خاص قبل و بعد از اجرای استراتژی UX، می‌توانید در سطح کلی ارزیابی کنید که آیا تلاش‌ها نتیجه داده است یا خیر.

در حالی که افزایش ترافیک موفقیت UX را تضمین نمی کند، اما نشان می دهد که شما در مسیر درستی هستید.

2. حجم رسانه های اجتماعی

افزایش تعامل با پست‌های شما در شبکه های اجتماعی همچنین می‌تواند نشان‌دهنده افزایش رضایت کاربران به دلیل بهبود تجربه کاربری باشد، به‌خصوص اگر در باره پست‌های شما را نظر بدهند، به اشتراک بگذارند و اقدام به لایک کردن پست شما نمایند. این به این دلیل است که اقدامات اجتماعی مستلزم پاسخگویی از جانب کاربران است، اگر طراحی UX وب‌سایت شما در لحظه ورود کاربران به سایت آن‌ها را درگیر نکند و نظر آنها را به خود جلب نکند، دیگر آنها به خود زحمت تعامل در شبکه های اجتماعی را نمیدهند.

3. ثبت نام ایمیل

اگر خبرنامه ایمیل و ثبت نام های بازاریابی شما در حال افزایش است، به احتمال زیاد استراتژی UX شما کار می کند.

چرا؟ زیرا ثبت نام های ایمیل نشان می دهد که کاربران محتوای شما را به اندازه کافی قانع کننده می دانند که روی آن کلیک کنند و اطلاعات تماس خود را ارائه دهند، چیزی که فقط زمانی اتفاق می افتد که تجربه آنلاین برای حفظ توجه آنها کافی باشد.

4. احساسات مصرف کننده

همچنین با انجام نظرسنجی های منظم از مصرف کنندگان میتوانید ببینید نظر آنها در مورد UX فعلی شما چیست. در حالی که مشارکت عموماً کم است و معمولاً 30٪ یا کمتر در نظر سنجی شرکت میکنند. این شاخص به جای بررسی رفتار کاربر به ارزیابی نگرش کاربر کمک می کند، که می تواند به ارائه دیدگاه دقیق تری از استراتژی UX شما کمک کند.

نتیجه نهایی برای استراتژی UX

دنیای UX همیشه در حال تغییر است، و غیرممکن است که به طور کامل چالش استراتژی UX را برای همیشه حل کنیم. با این حال، رویکرد UX مناسب می تواند کسب و کار شما را در طول زمان به سمت بهبود تجربه پایدار سوق دهد.

با ارزیابی منظم شرایط فعلی و اجرای راه‌حل‌های گام به گام، می‌توانید اقدامات سایت را ساده‌سازی کنید، ناامیدی کاربران را کاهش دهید و تعامل کلی را برای افزایش بازده کل افزایش دهید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست مشاوره رایگان

فرم تماس زیر را تکمیل نمایید. در اولین فرصت با شما تماس خواهیم گرفت.

اطلاعات تماس
اطلاعات تکمیلی

همچنین جهت ارتباط سریعتر میتوانید از  طریق تلگرام و واتساپ نیز با ما در ارتباط باشید.